Venner af huset

Kongebrohuset bed and Breakfast

Bed & Breakfast med stil i idylliske Sorø, i gå afstand fra centrum og de historiske bygninger (kloster porten, Sorø Kirke osv.)
Beliggende lige ved siden af Sorø sø ved sejl og roklubben, med direkte adgang til parken omkring  Sorø Akademi via et stisystem  ved søen
Værelse 1 har eget badeværelse og balkon (ca. 20m2)
Værelse 2-4 har dobbelt seng, stol og bord samt adgang til stort fælles badeværelse på gangen (hvert rum er ca. 10m2)

 

Næsbyholm Slot

Næsbyholm Slot blev opført i 1585 af Steen Brahe og Birgitte Rosenkrantz. Men de boede her kun i en kort årrække, da Birgitte Rosenkrantz dør ganske ung, og Steen Brahe vælger at fraflytte renæssanceslottet.
I 1709 købte Kong Frederik 4. Næsbyholm Slot, og han slog jordbesiddelserne på slottet sammen med nabogodset Bavelse Gods.
Det var her lensbaroniet Næsbyholm-Bavelse blev oprettet.
Kongens elskerinde Charlotte Helene Von Schindel flytter ind på Næsbyholm, men finder sig en elsker efter en årrække.
Da Kongen fandt ud af dette, blev så rasende, at hun og elsker blev landsforvist, det siges dog at hun den dag idag er kommet tilbage til slottet og hun kan nogen gange ses om natten i sin søgen efter kongen.
Næsbyholm Slot forpagtes idag af Morten Lund og Christel Winther.

 

Malling Kro

Malling Gæstgiveri blev oprettet i 1884, da jernbanen kom til Malling. Det var forpagter Gotfred Jensen på Beder Kro, der byggede den nye kro, og han drev den indtil 1894.
I dag er det restauratørerne Tina Schou og Rico Jørgensen der ejer Malling Kro.

 

Sorø Kunstmuseum

Museets samling rummer ca. 2300 værker, som spænder over 350 års dansk kunst. Nyd en perlerække af malerier af de vigtigste kunstnere i den danske kunsthistorie fra 1700-tallet til idag. Museet har derudover to specialsamlinger af russisk kunst: Russisk kunst fra 1870-1930, doneret af Hermod Lannung samt landets største og fineste samling af russiske ikoner fra 1500-1900, doneret af Per Schrøder, Hermod Lannung og Lorentz Jørgensen.